te doen hollands kroon

Beleef, zie en ontdek Hollands Kroon

Een dagje uit naar Hollands Kroon is altijd een goed idee. Of je nou een actieve dag wil of juist de rust en ruimte op wil zoeken in de natuur, het kan allemaal.

Slenter door de oer-Hollandse pittoreske dorpen of breng een bezoek aan het wad en maak een leuke excursie. Er wordt van alles aangeboden: van wadlopen tot robbentochten. Fietsen, wandelen en varen kan ook met de verrassende routes die zijn uitgestippeld. In Hollands Kroon zul je je niet vervelen. Jong en oud, waar je interesses ook liggen, er is voor ieder wat wils.

Ontdek het zelf!

Wandelen en fietsen in Hollands Kroon

Hollands Kroon is het perfecte gebied om de wandelschoenen te gebruiken of lekker op de fiets te stappen. In de omgeving is een uitstekend wandel- en fietsnetwerk en door de goede en duidelijke knooppunten kun je zelf je route maken. Afstap mogelijkheden genoeg om tot rust te komen en leuke attracties om een bezoek te brengen en kennis te maken met de omgeving om daarna weer rustig de weg te vervolgen! Ontdek het zelf en wandel of fiets door het gebied!

Leuk voor de hele familie

Beleef het Waddengebied in Hollands Kroon

Vanaf de Afsluitdijk bij Den Oever strekt de waddenkust van Noord-Holland zich uit via Stroe, Hippolytushoef en het Amstelmeer tot aan Den Helder. In Hollands Kroon, achter de dijken, vind je een authentiek ‘stukje Holland’. Met een weids polderlandschap vol historische plaatsjes, landbouw en veel natuur. En met vele mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kanoën en tot rust te komen. Een gebied door water en dat grenst aan Waddenzee UNESCO Werelderfgoed; met volop dagverse vis in havenplaats Den Oever. Ontdek ook de donkerte belevingsplekken in het gebied en bekijk de prachtige sterren in de nacht.

garnalenvissen

Proef, koop & geniet van de smaak van de Wadden

Hollands Kroon valt in het verrassende Waddengebied en dat brengt veel lekkers met zich mee. Wat dacht je van verse Noordzeegarnalen, overheerlijke paling en vergeet natuurlijk de verse producten van het land niet! Veel restaurants maken gebruiken van deze lokale producten dus de heerlijke smaken kan je zeker proeven tijdens een vakantie in Hollands Kroon. Of maak gebruik van een speciaal waddenarrangement waar de lokale producten in de spotlights staan.

skuutje

Zeilen met het Wieringer Skuutje WR60

Altijd al eens willen zeilen op het Wieringen Skuutje WR60? Dat kan! Het Skuutje is, inclusief schipper, te huur voor groepen tot circa 6 personen voor tochten van 3 tot 8 uur. Neem contact met het Wieringer Skuutje op als je geïnteresseerd bent in een Waddentocht.

Ontdek alle dorpen