duinen sint maartenszee

Duinen

Dwaal door de duinen en geniet van een prachtig uitzicht op de Noordzee. Langs de hele kust van de Kop van Noord-Holland vind je brede en hoge duinen. Ze stoppen pas bij de Waddenzeekust van Den Helder. Wandel of fiets door de Helderse Duinen en kijk je ogen uit.

Bij de verschillende bezoekerscentra vind je de mooiste routes door het gebied. Bekijk ook de activiteiten voor kinderen of ga een keer mee tijdens een nachtwandeling met de boswachter. Er is zoveel te ontdekken!

Sint-Maartenszee

Duinrellen

In het gebied aan weerszijden van de Zeeweg in Sint Maartenszee stroomt via duinbeekjes (duinrellen) zeer schoon water, afkomstig van de zoetwaterbel uit de duinen. Dit water wordt via een speciaal aangelegde verbindingssloot naar het nabijgelegen Natuurreservaat Wildrijk gevoerd. Zo wordt het natuurreservaat voorzien van puur duinwater. De oevers zijn ecologisch ingericht.

Routes door de duinen

LF Route Nederlands Kustpad

Als je gek bent op wandelen en vooral op lange afstandswandelingen dan is dit de geschikte route. Wandelen aan de kust betekent genieten van rijke natuur, de wind door je haren en natuurlijk in het voorjaar bloeiende bollenvelden. Etappes 11 t/m 13 lopen van Callantsoog richting de Afsluitdijk.

Natuurgebieden

Bekijk meer…