huisduinen den helder

Gemeente Den Helder

Ontdek de veelzijdigheid van gemeente Den Helder, gelegen aan de Noordzeekust. Met zijn unieke mix van maritieme geschiedenis, strand, dijk en uitgestrekte duinen biedt Den Helder voor elk wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, ontspanning of avontuur.

In Den Helder vind je talloze bezienswaardigheden die de rijke maritieme geschiedenis van de stad belichten. Breng een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en leer over de heldendaden van de Nederlandse reddingsbrigades. Of ontdek het imposante Willemsoord, de voormalige rijkswerf die nu dienstdoet als een bruisend cultureel en historisch complex met diverse musea, restaurantjes, havens en een prachtig theater.

Verken het dorpje Huisduinen, gelegen aan de rand van de duinen met uitzicht op de Noordzee. Wandel langs de pittoreske vuurtoren van Huisduinen en geniet van de serene rust van de kustlijn of plof neer op een van de terrassen met uitzicht op zee.

Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning en natuur, is Julianadorp de ideale bestemming. Met de uitgestrekte duinlandschappen en prachtige bloemenvelden biedt Julianadorp een oase van rust. Verken de vele wandel- en fietspaden die door de duinen slingeren en geniet van de ongerepte natuur. Of fiets door naar de gezellige dorpskern met winkels en horeca.

Vind hier meer informatie over Den Helder

Dagje uit must see’s

Wandel- en fietsroutes

Ontdek Den Helder

Overnachtingstips

Omringd door zee

Afslag Julianadorp | Hollandse Kustroute
Afslag Den Helder | Hollandse Kustroute
Wandelroute rondje bollen
wandelroute fort kijkduin
De Nollen naamsvermelding Karl Staepels
Kano verhuur den helder

Eten & drinken

Ontdek de plaatsen in gemeente Den Helder

Texel en Den Helder