huisduinen den helder

Gemeente Den Helder

Ontdek de veelzijdigheid van gemeente Den Helder, gelegen aan de Noordzeekust. Met zijn unieke mix van maritieme geschiedenis, pittoreske dorpjes en uitgestrekte duinen biedt Den Helder voor elk wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, ontspanning of avontuur.

In Den Helder, de grootste stad van de gemeente, vind je talloze bezienswaardigheden die de rijke maritieme geschiedenis van de stad belichten. Breng een bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en leer over de heldendaden van de Nederlandse reddingsbrigades. Of ontdek het imposante marineschip Willemsoord, een voormalige marinebasis die nu dienstdoet als bruisend cultureel en historisch complex.

Verken het dorpje Huisduinen, gelegen aan de rand van de duinen met uitzichten op de Noordzee. Wandel langs de pittoreske vuurtoren van Huisduinen en geniet van de serene rust van de kustlijn.

Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning en natuur, is Julianadorp de ideale bestemming. Met zijn uitgestrekte duinlandschappen en prachtige bloemenvelden biedt Julianadorp een oase van rust. Verken de vele wandel- en fietspaden die door de duinen slingeren en geniet van de ongerepte natuur.

Ontdek alles van gemeente Den Helder op denhelder.online

Dagje uit must see’s

Wandel- en fietsroutes

Ontdek Den Helder

Overnachtingstips

Omringd door zee

Afslag Julianadorp | Hollandse Kustroute
Afslag Den Helder | Hollandse Kustroute
Wandelroute rondje bollen
wandelroute fort kijkduin
De Nollen naamsvermelding Karl Staepels
Kano verhuur den helder

Eten & drinken

Texel en Den Helder