texel slufter

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en telt 7 sfeervolle dorpjes met elk een geheel eigen karakter. Ze worden omringd door heel veel natuur en ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden vind je op Texel nog veel meer natuur. Met een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten. Grappig om te weten, op Texel wonen ongeveer net zoveel schapen als mensen.

Texel ontdekken, doen, beleven, proeven… Hoe kort of lang je ook op het eiland verblijft of in welk jaargetijde, het is er altijd mooi, ruig, zilt, avontuurrijk. Wandelen, vogels spotten of gewoon genieten van de natuur? Je zit hier goed want het Nationaal Park Duinen, met natuurgebied De Slufter, omvat meer dan een kwart van het eiland en ook langs de Waddenzee kust liggen veel natuurgebieden. Fietsers kunnen zich met maar liefst 140 kilometer aan fietspaden helemaal uitleven.

Zon, zee, 30 km zandstrand, vakantie. Texel is van oudsher geliefd bij veel nationale en internationale gasten, hele generaties brengen hier jaar in jaar uit hun zomervakantie door. Maar er is meer, overal op het eiland vind je de overblijfselen van de roerige geschiedenis van Texel. Zo vertelt Museum Kaap Skil alles over de Reede van Texel, waar in de 17e eeuw de VOC schepen te wachten om uit te varen naar andere werelddelen en toont het de opgedoken vondsten uit het Palmhoutwrak. Natuurmuseum en zeehondenopvang Ecomare vertelt over de bijzondere natuur van het eiland en Werelderfgoed Wadden.

Ga naar VVV Texel voor alles over dit eiland.

Texel beleef je, iedere keer weer

Niet te missen

Ontdek Texel

Wandelen en fietsen

Beleeftips

Texel in beeld

Texel en Den Helder
texel slufter
gewone zeehond op het strand
paarse heide texel
Texel De Dennen
Texel Maritiem-en Juttersmuseum Flora
De Vriendschap tussen Texel en Vlieland
rondvlucht texel