den oever boot

Den Oever

Vlak voor de Afsluitdijk ligt Den Oever. Dit aantrekkelijke vissersdorp, gelegen op het voormalig eiland Wieringen, is een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Er valt van alles te doen: van wadlopen, wat misschien wel de mooiste manier is om de omgeving te ontdekken tot garnalen vissen, dauwtrappen, picknicken, sportvissen, fietsen en wandelen. In de zomermaanden zijn er spectaculaire robbentochten vanuit de haven naar de Waddenzee.

De cultuurzoeker wordt trouwens niet over het hoofd gezien. Wie geïnteresseerd is in de Vikingen kan hier zijn hart ophalen. In 1996 vonden ze op het eiland een zilverschat afkomstig van plunderende Vikingen: de zilverschat van Westerklief. Hoewel de munten en sieraden staan tentoongesteld in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, is er in het Viking Informatie Centrum een permanente expositie over de Vikingen te vinden.

Ga een dagje weg

Ontdek Den Oever

Zeeverse vismarkt | Visit kop van Holland

Zeeverse Vismarkt Den Oever

Van heerlijke scholletjes, tongetjes tot Hollandse garnalen. Op de Zeeverse Vismarkt in Den Oever is het allemaal te vinden. Super vers en alles kan ter plekke gefileerd worden. Loopt het water al uit je mond?

Blijf slapen

Den Oever in beeld

texel wandelen vogelfestival
afsluitdijk hollands kroon
zeehonden den oever
wadlopen den oever
den oever boot
Zeeverse vismarkt | Visit kop van Holland
waddenbelevingspunt den oever
vogelspotten

Eten & drinken

Ontdek alle dorpen