tulpenveld nieuwe niedorp

Nieuwe Niedorp

In het hart van de Kop van Noord-Holland ligt gemoedelijk Nieuwe Niedorp omgeven door groen en water. Als je het dorp binnenkomt valt de iets uit het lood staande kerktoren direct op. Hij torent uit boven het land vol stolpboerderijen, groene weiden en sloten en vaarten. Niet zo gek dus dat je hier, bij het watertje De Rijd, boten kunt huren om een dag met gevulde picknickmand de omgeving te verkennen.

Een bont kleurenpalet in september
Buiten het vele groen verandert Nieuwe Niedorp tijdens de Floralia, altijd een weekend halverwege september, in een bont kleurenpalet. Prachtige werkstukken en mozaïeken gemaakt van dahlia’s sieren de voorsloot van het dorp en er is het hele weekend straattheater en muziek. Houd je van oude motorfietsen? Dan vind je vast ook nog even tijd om het museum met maar liefst tweehonderdvijfenzeventig motoren te bekijken. Ze hebben ook een deel met authentieke winkeltjes uit grootmoederstijd.

Tip: Tijdens het derde weekend van augustus vindt óók in Nieuwe Niedorp ‘Nazomeren in Niedorp’ plaats. Kom kijken bij de vele tuineigenaren, kunstenaars, hobbyisten en muzikanten. Via een plattegrond in de speciale Nazomeren-krant kunnen alle deelnemende dorpen worden bezocht: Barsingerhorn, Haringhuizen, Kolhorn, Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, ’t Veld/ Zijdewind en Winkel.

Niet te missen

Wandel- en fietsroutes

Blijf slapen

Verken Hollands Kroon

Hollands Kroon, gelegen in de Kop van Noord-Holland, is een weids gebied waar rust en ruimte heerst. Verken het grootste bloembollengebied in Noord-Holland! Bezoek het polderse land, het leven langs de Waddenzee en het IJsselmeer, de iconische Afsluitdijk en de vele binnenwateren. Bekijk tulpen in Anna Paulowna, het waddendorp Den Oever of pittoresk Kolhorn. Verken Hollands Kroon.