noordkop kustlijn

3 verschillende kusten

Kust

De Kop van Noord-Holland heeft drie totaal verschillende kusten: de Noordzeekust, IJsselmeerkust en Waddenkust. In minder dan geen tijd sta je met je voeten in de zilte Noordzee, maak je een tocht over de Waddenzee of neem je een duik in het zoete water van het IJsselmeer.

Rustkust van Holland

Voor wie op zoek is naar rust aan de kust, vind je in de Kop van Noord-Holland een ruime en gevarieerde keuze. Lekker lang en loom genieten van zon en zee langs 30 km schone en witte stranden waar je nooit handdoek aan handdoek hoeft te liggen. Voor het hele gezin zijn er kindvriendelijke en vooral schone en veilige familiestranden. Zout- en ziltwaterstranden met een geheel eigen flora en fauna. Hele stille stranden en internationaal erkende kitesurfstranden.

Ga naar…

strandpaviljoen woest

Relaxen bij een strandpaviljoen

Een bezoek aan een strandpaviljoen kan niet ontbreken tijdens je vakantie aan de kust. Haal een lekker patatje terwijl je ligt te bakken op het strand of zie de zon zakken in de zee tijdens het avondeten. Tijdens welke setting je ook komt, in de winter of de zomer, elk bezoek is bijzonder.

Bekijk meer