Bossen

In de Kop van Noord-Holland zijn diverse bossen te vinden. Neem eens een kijkje in het Dijkgatbos in Hollands Kroon, relatief nieuwe bossen waar genoeg te doen is. Wat dacht je van mountainbiken, klimmen en natuurlijk prachtig wandelen of fietsen. De duinbossen langs de Noordzeekust zijn sowieso een favoriet en dus ook het bezoeken waard.

Routes door het bos

Bosgebieden

Mountainbikeroute

In het Dijkgatbos ligt een MTB route van 18,9 kilometer. De route slingert behoorlijk door het bos en de mooie paadjes volgen elkaar in rap tempo op net zoals de vaak erg scherpe bochten. Je passeert zelfs een heuse kombocht van 180 graden. Het laatste gedeelte van de route duikt weer diep het bos in.

Mountainbikeroute Den Helder

De route start in Huisduinen. Een parcours met steile klimmen, hairpins, snelle bochten en technische singeltracks. Op naar Mariëndal. Een MTB route met veel bochten. Bezoek, beleef, verwonder.

mountainbiken
Wildrijk-in-Sint-Maartenszee

Activiteiten in de bossen

Landschap Noord-Holland – Het Wildrijk is een sprookjesbos in de Kop van Noord-Holland. Tussen de bollenvelden. Met verscholen vleermuisbunkers, sloten met duinwater en duizenden bloeiende boshyacinten in het voorjaar. Ideaal voor een korte wandeling of leuke excursie.

Ontdek ook…