Kerkje in Hippolytushoef

Hippolytushoef

Welkom in Hippo! Ervaar het Zuiderzee-eiland gevoel. Vlakbij de Waddenzee vind je het grootste dorp (of ‘dörrep’ zoals de bewoners zelf zeggen) van Wieringen. Hippolytushoef stond in de negentiende en twintigste eeuw bekend als Klein Parijs, vanwege de vele cafés die er waren en het uitgebreide uitgaansleven dat erbij hoorde, met als hoogtepunt de kermisperiode. Die kermissen worden nog altijd georganiseerd, en tijdens deze feestelijke dagen wordt het dorp weer voor even in oude luister hersteld.

Breng ook eens een bezoek aan de dertiende-eeuwse Hippolytuskerk die midden in het dorp ligt en waar regelmatig evenementen worden georganiseerd, zoals klassieke concerten. Om het eilandgevoel van vroeger te ontdekken is het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont een tip. Hier beleef je hoe het leven op het voormalig Zuiderzee-eiland Wieringen ooit moet zijn geweest. Eigenaar Jan Lont biedt voor gezinnen allerhande arrangementen aan: van fietsen, wandelen, varen tot rijden. Sluit de dag ontspannen af met Sauna & Wellness bij sauna Het Kuurhuys.

Niet te missen

Wandel- en fietsroutes

Ontdek Hippolytushoef

Blijf slapen

Smakelijke suggesties

Verken Hollands Kroon

Hollands Kroon, gelegen in de Kop van Noord-Holland, is een weids gebied waar rust en ruimte heerst. Verken het grootste bloembollengebied in Noord-Holland! Bezoek het polderse land, het leven langs de Waddenzee en het IJsselmeer, de iconische Afsluitdijk en de vele binnenwateren. Bekijk tulpen in Anna Paulowna, het waddendorp Den Oever of pittoresk Kolhorn. Verken Hollands Kroon.