Streekproducten | Visit Kop van Holland

Streekproducten

Ontdek de diversiteit

Als je in de Kop van Noord-Holland bent, is het leuk om op zoek te gaan naar authentieke streekproducten. Er is een grote variëteit aan groenten, aardappelen en fruit, maar ook kaas, melk en vis is er veel. Bezoek de gezellige boerderijwinkeltjes en kraampjes langs de weg of kies voor een restaurant dat streekproducten op de kaart heeft staan.

Proef de streek

mooie KOP verhalen

Anne-Marie van My Happy Kitchen ging samen met haar gezin een dagje naar de Kop. Ze bezochten verkoopstalletjes en boerderijwinkels. Ze geeft je de leukste tips en adressen. Van kaas tot vis tot verse knoflook!

Lees hier de blog

culinair rondje hollands kroon

Stalletjes in de Kop

Boeren, telers, winkels en andere ondernemers hebben vaak langs de weg een stalletje waar ze hun producten verkopen. Het zijn er ontzettend veel! Wil jij ook weten waar ze precies staan?

De Facebookpagina Verkoopstalletjes Kop van Noord-Holland biedt een podium voor ondernemers die hun producten willen verkopen én voor mensen die op zoek zijn naar producten! Op deze kaart staan alle stalletjes aangegeven.

In Hollands Kroon vind je veel boerderijwinkeltjes. Op de website van Bezoek Hollands Kroon staan ze allemaal in een handig overzicht.

Stalletjes in de Kop

Restauranttips

Tuinen achter duinen fietsroute | Visit Kop van Noord Holland

Fietsroute Tuinen achter de duinen

Ontdek het platteland van gemeente Schagen. Deze fietsroute van 43 km brengt je langs de iconische Westfriese Omringdijk, cultuurhistorie, nostalgische dorpjes en gastvrije kwekers en agrarische bedrijven. Zo fiets je onder andere langs:

– De Lepelaar in Sint Maarten
– By Broersen in Warmenhuizen
– Tuinderij de Marlequi in Warmenhuizen

Dit gebied wordt ook wel ‘de tuinen achter de duinen’ genoemd, vanwege het aanbod van kwekers, agrarische bedrijven en de bloemenpracht. Tussen de kust en de stad Schagen liggen veel bollenvelden, die met name in het voorjaar zorgen voor prachtig gekleurde vergezichten.