Op het water

Pak je boot of huur er eentje en verken de Kop vanaf het water. Je kunt de grote wateren van het IJsselmeer en de Waddenzee bevaren of pak het wat kleinschaliger aan en peddel met je kano door Den Helder en Julianadorp. Er zijn verschillende afstanden, dus doe waar je zin in hebt.

In de Kop zijn verschillende havens met uitstekende faciliteiten. Vaar van haven naar haven vanuit Den Oever en doe verschillende steden aan. Vanuit de haven van Den Helder kun je mee met havenrondvaarten. Je vaart langs de vloot van de Koninklijke Marine met fregatten, onderzeeërs en mijnenjagers. Indrukwekkend!

Ook ligt er een uitgebreid sloepennetwerk. Aan de hand van genummerde vaarknooppunten stel je heel makkelijk een route samen. De sloepennetwerkapp rekent voor je uit hoe lang je vaartocht nog duurt en laat je weten waar je kunt aanleggen voor een natje en droogje. Tip: vaar de sloepenroute de Grote Sloot.

De leukste wateractiviteiten

Handig om te weten

Kanoverhuur Den Helder

Kanoverhuur Den Helder is gevestigd in De Helderse Vallei, het middelpunt van alle kanoroutes die Den Helder en Julianadorp rijk is. Van hieruit kunt u alle kanten op.

Kano verhuur den helder

Recreatiehaven Schagen

Voor watersport- en campertoeristen die graag op een goede en modern geoutilleerde locatie verblijven is de Recreatiehaven van Schagen zeker een aanrader.

Recreatiehaven Schagen | Visit Kop van Holland

Andere activiteiten