Sint Maartenszee | Visit Kop van Holland

Wandelen

Ontdek de diversiteit van de Kop

In de Kop van Noord-Holland ligt een uitgebreid wandelnetwerk; er zijn paaltjeswandelingen over glooiende duinen, langs de kust, over kronkelende paadjes en door pittoreske dorpjes. Wandelend door de natuurgebieden kun je oog in oog komen te staan met allerlei soorten dieren. Al wandelend door de Kop van Noord-Holland kom je tot rust. Er zijn legio wandelroutes van kort tot lang en van paaltjeswandeling tot modern met GPS.

Ook de steden lenen zich voor een wandeling. Met een stadswandeling ontdek je de verhalen achter de straten en authentieke gevels. Talloze verrassende wandelroutes wachten op je. Veel wandelplezier!

3 natuur wandelroutes

mooie KOP verhalen

“De Nollen: een feestje voor het oog”

Door Eliane Roest van Instagrambloggers.nl

Eliane Roest bezocht samen met haar dochter landschapskunst De Nollen in Den Helder. In dit blog vertelt ze over haar bezoek. “De Nollen moet je echt zelf gaan ervaren.”

Lees hier de hele blog.

Wandelroute blog verhaal | Visit Kop van Holland

Wandelen door de regio’s

Leuk-voor-de-pauze | Visit Kop van Holland

Leuk voor de pauze

Tijdens het wandelen door de Kop van Noord-Holland even een break voor een hapje en een drankje? Probeer dan eens deze restaurants.

Handig om te weten!

mooie KOP verhalen

“Verbazend en verrassend”

Door Bregje Schipper van Wandelvrouw.nl

“Ik loop door een gebied met historische forten, meertjes, lage duinen en beschermde natuur. Ik ben echt verbaasd. Wat zal het fijn wandelen zijn voor de mensen die hier zo dichtbij wonen.”

Bekijk het artikel

Wandelvrouw | Visit Kop van Holland

Ontdek de regio’s

Texel

Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland, is een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Van ontspannen in de natuur tot het ondernemen van sportieve activiteiten zoals fietsen, wandelen of zelfs parachutespringen, er is voor elk wat wils.

Den Helder

In de marinestad Den Helder wonen en leven de mensen samen mét het water. Omringd door de Noordzee, het Marsdiep en natuurlijk de Waddenzee, staat deze kustplaats vooral bekend om zijn levendige vishandel en sterke marinebasis.

Schagen

Ontdek Gemeente Schagen, een sfeervolle gemeente bestaande uit de bruisende stad Schagen en de pittoreske kustplaatsen Callantsoog, Petten, Groote Keeten en Sint Maartenszee.

Hollands Kroon

Ontdek de uitgestrekte polders, de charmante kust langs de Waddenzee en het IJsselmeer, en de iconische Afsluitdijk. Rust en ruimte, waarbij unieke accommodaties, voortreffelijke eetgelegenheden en levendige jachthavens voor watersportliefhebbers zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

SlaapTIP

Ga er op uit en geniet van een ontspannen overnachting in een vakantiehuis of bungalow van Lekker naar Zee aan de Noord-Hollandse kust. Een heerlijke plek om te verblijven in de natuur.

Bekijk Lekker naar Zee

Lekker aan Zee | Visit Kop van Holland

Bekijk meer…