Terrasjes | Visit Kop van Noord Holland

Terrasjes

Terrasje pakken!

De terrassen zijn weer geopend! Genieten van een hapje en een drankje. Wist je dat er in de Kop van Noord-Holland vele gezellige pleinen zijn met verschillende cafés en restaurants?

Wij zetten deze voor jou op een rijtje!

De markt Schagen | Visit de Kop van Holland

De Markt in Schagen

Sinds 1415 is de Markt in Schagen hét middelpunt van de mooie stad Schagen. Op deze markt werd vroeger handel gedreven, werd ontmoet en werd ontspannen. Nu is het de plek om een terrasje te pakken na een fietstocht of tijdens het shoppen. Strijk neer op een plek in de zon of schaduw en geniet! Onverwachte rust en groen vind je in de diverse terrastuinen die Schagen Marktstad rijk is; vaak verstopt achter monumentale gevels maar eenmaal ontdekt wil je er niet meer weg.

Marinemuseum | Visit Kop van Noord Holland

Den Helder

In Den helder bevindt zich het Willemsoord. Dit was vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine. Hedendaags is dit een monumentaal deel van Den Helder geworden. Zo vindt je er het Marinemuseum, het Reddingsmuseum, een bioscoop, theater de Kampanje, historische schepen en een aantal horeca ondernemingen.

Wist je dat je hier aan de kade heerlijk kunt genieten op één van de terrasjes?

Hollands Kroon | Visit Kop van Noord Holland

Hollands Kroon

In Hollands Kroon vind je vele gezellige restaurants. Het leuke is dat het ook heel divers qua aanbod is. Zo zijn er vele restaurants aan de Waddenzee waar je de meest verse vis kan proeven. Maar ook zijn er vele cafés waar je terecht kunt voor gezelligheid met een hapje en een drankje!