Tulpenvelden

Tulpen Boven Amsterdam

Van half maart tot en met half mei verandert de Kop van Noord-Holland in één grote bloemenzee. Miljoenen krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen laten hun kleuren zien. Dankzij de lange lentes met koele nachten is Nederland bij uitstek geschikt voor de tulpenkweek. De grond in de polders wordt voortdurend afgewaterd en dat creëert de ideale omstandigheden voor bolgewassen, en tulpenbollen in het bijzonder. 

Hoe hoger je komt in het gebied, hoe imposanter. Fiets of wandel door de oneindige bollenvelden, boek je campingplaats tussen de tulpen, bezoek de speciale voorjaarsevenementen en ervaar het echte lentegevoel in kleurrijk Holland!

Ervaar en beleef het voorjaar!

Wil jij het bloembollengebied écht beleven? Onze tulpenambassadeurs heten je meer dan welkom en organiseren leuke evenementen en activiteiten! Bloeiend Zijpe, Floratuin Julianadorp, Kleurrijk Julianadorp, Land van Fluwel, Tulpenexcursie, Bloemendagen Anna Paulowna, Hortus Bulborum Limmen en de Poldertuin Anna Paulowna geven jou het echte lentegevoel.

Kleurrijke routes

Ontdek al wandelend en fietsend het grootste bloembollengebied ter wereld. Veel routes lopen ook vlakbij de kust en komen door pittoreske dorpen, waar je heerlijk even kunt uitblazen op een terrasje.

Tips van Sandra en Kees

Sandra Munster runt samen met haar man een tulpenkwekerij in Slootdorp, geeft daar tulpenexcursies én runt camperplaats De Tulpentuin zodat gasten kunnen kamperen bij de kweker thuis.

Kees Vriend runt samen met zijn vrouw camping Boven ’t Maaiveld in Hoogwoud. Middenin het platteland van Westfriesland. Hier geniet je van de natuurlijke omgeving.

Wil jij voorjaarstips van deze echte kenners?

Bloembollen camperroute

Camperroute langs de tulpen

Met de camper optimaal genieten van de tulpentijd? Met de bloembollenroute kan dat. Overnacht een midweek of week bij 4 verschillende bollen- en knollentelers. 

Nog meer bloemen!

Maak kennis met onze tulpen

Kom in de stemming met deze prachtige beelden van de tulpenvelden! Bezoek de tulpen op de fiets, wandelend of met de auto en breng tussendoor een bezoek aan een bloembollenkweker.

Geniet ook thuis van de tulpen!

Tulpen boven Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door:

gemeente Schagen, Den Helder, Hollands Kroon, Medemblik, KAVB, LTO Noord, Campaigns&Results en: