kop van noord-holland

Ontdekken

In het puntje van Noord-Holland Noord liggen de regio’s Schagen, Den Helder, Hollands Kroon en het waddeneiland Texel. Samen vormt dit de Kop van Noord-Holland. Met drie kusten rondom – de Noordzeekust, Waddenkust en IJsselmeerkust – en een uitgestrekt en veelzijdig binnenland is het meer dan waard om dit gebied te ontdekken.

Rust, ruimte, genieten

Wie écht Holland wil ontdekken, moet in de Kop van Noord-Holland zijn. Wandel door de duinen en over het strand, fiets door bossen en overnacht in de natuur. Beleef het authentieke Holland met een weids polderlandschap vol historische plaatsjes en vele mogelijkheden om tot rust te komen en te genieten.

't kuitje wadlopen

Waddengebied

In Den Oever begint een van de mooiste natuurgebieden van ons land: de Waddenzee. Dit bijzondere ecosysteem behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Hier kun je wadlopen, vogels kijken, varen en helemaal tot rust komen.

Natuurlijk genieten

Van de duinen tot de bossen, van de polders tot de stranden, er is genoeg om te ontdekken. Wie weet sta je zelfs wel oog in oog met een van de vele dieren die hier wonen.

Ga naar…