schagen grote markt

Schagen

De afstanden rond Schagen zijn kort. Een dagje strand combineer je eenvoudig met een bezoek aan het historische centrum van de stad. Je wandelt door de gemoedelijke, sfeervolle winkelstraatjes met onder meer typisch Westfriese producten. Rond het marktplein, pal tegenover de Grote Kerk, vind je talloze gezellige terrassen en restaurants met gerechten uit alle windstreken. Voor liefhebbers van echt Hollandse historie staat de stad iedere zomer, 10 weken lang in het teken van Westfriese Folklore. De wekelijkse markt op donderdagen is dan het centrale middelpunt.

Ontdek en beleef gastvrij Schagen Marktstad
Hoog en droog op een oude terp in de Kop van Noord-Holland ligt de stad Schagen. De smalle winkelstraatjes, het gezellige marktplein, het mooie slot Schagen en de vriendelijke gastvrijheid van de inwoners zorgen voor een gemoedelijke sfeer in de stad. Kom een dag shoppen, cultuur snuiven of een terrasje pakken rond het gezellige marktplein, tegenover de Grote Kerk; het kan allemaal in het mooie Schagen.

Wandel door de oude straatjes en geniet van al het moois dat hier door de eeuwen heen is opgebouwd. Of leg je bootje aan in een van de twee jachthavens die het stadje rijk is. Heb je maar een paar uur de tijd en wil je de Schager sfeer proeven? Neem dan de stadswandeling mee. Je komt dan in anderhalf uur tijd langs de mooiste plekjes van de stad. Je zult er zeker van genieten!

Kijk ook voor meer informatie op Schagen Marktstad

Wandelen en fietsen in Schagen

Ontdek Schagen

Overnachtingstips

Tips voor jouw lunch of diner

Ontdek alle dorpen

schagen westfriese folklore