warmenhuizen

Warmenhuizen

Hier vind je het échte Holland met de prachtige polders, stolpboerderijen en heerlijke streekproducten. Een nuchtere Westfries schreeuwt het niet van de daken, maar we zijn er trots op!

Het dorp Warmenhuizen (In Westfries dialect ‘Wermehúze’) is van oorsprong een echt agrarisch dorp. Kool, mais en aardappels: de weidse akkers staan er vol mee. Het dorp heeft een monumentale dorpskern, en de karakteristieke stolpboerderijen herinneren aan de eerste boeren die hier een paar eeuwen terug kwamen wonen. In de herfstmaanden worden tijdens de Fair de Marlequi bij tuinderij de Marlequi allerlei soorten kalebassen en pompoenen verkocht. Ook bloembollen, tuinplanten en zelfgemaakte jam kun je hier vinden, evenals demonstraties manden vlechten en schapen drijven!

Voor een leuk dagje uit met de (klein)kinderen loop je aan bij By Broersen. In de zelfpluktuin pluk een mand vol aardbeien, kruisbessen, frambozen, bramen en vele soorten snijbloemen. Drink daarna nog even een kop koffie of thee met een aardbeien-lekkernij of een aardbeienijsje op het terras. Een oase van rust.

Niet te missen

Wandelen en fietsen in Warmenhuizen

Overnachtingstips

Alles in Warmenhuizen

Ontdek alle dorpen