petten uitkijk gemeente schagen

Petten

Achter de brede rug van de Hondsbossche Zeewering ligt Petten. Dit dorp ligt direct aan het duingebied, omringd door bossen, met daarin diep verscholen een sprookjesachtig klein meer. Het strand van Petten is breed en vanaf het panoramaduin heb je een prachtig uitzicht over het dorp, het strand en de zee. Er zijn prachtige wandel- en fietspaden door de duinen richting Camperduin.

Naast strand en de duinen is Petten bekend vanwege zijn bloeiende tulpenvelden waar, van begin april tot half mei, de akkers alle kleuren van de regenboog aannemen. Bij Petten begint het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld, dat zich uitstrekt tot Den Helder.

Rust en authenticiteit
Alleen al de omgeving van Petten maakt je rustig: de uitgestrekte weilanden, met in de verte het glooiende landschap van de duinen. Voor wie op zoek is naar rust en authenticiteit (en wars is van massatoerisme) is Petten de juiste bestemming.

Naast veel natuur heeft Petten een gemoedelijk centrum met genoeg winkels en terrassen. Veel gasten kiezen er trouwens voor om te kamperen, en dat is niet vreemd met een camping die bijna óp het strand ligt! Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één van de vakantiewoningen. Keuze genoeg!

Ontdek en beleef deze authentieke badplaats

Niet te missen

Wandelen en fietsen in Petten

Ontdek Petten

Overnachtingstips

Tips voor jouw lunch of diner

Ontdek alle dorpen

Langs de kust bij Petten | Visit Kop van Holland