huisduinen den helder

Huisduinen

Huisduinen een pittoresk dorpje aan de Noordzeekust, waar geschiedenis en natuur samenkomen. Met zijn charmante sfeer en adembenemende uitzichten is Huisduinen de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar rust en schoonheid.

Ontdek alles wat Huisduinen te bieden heeft. Verken het rijke culturele erfgoed met iconische bezienswaardigheden zoals Fort Kijkduin, een indrukwekkend historisch fort met een fascinerend museum en een prachtig aquarium. Wandel langs de prachtige kustlijn en geniet van het uitzicht op de vuurtoren Lange Jaap, een van de hoogste vuurtorens van Nederland.

Huisduinen biedt ook uitstekende accommodaties, van gezellige bed & breakfasts tot luxe hotels, waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Geniet van heerlijke maaltijden in de lokale restaurants, waar verse zeevruchten en regionale specialiteiten op het menu staan.

Voor natuurliefhebbers is Huisduinen een waar paradijs. Ontdek de duinen, stranden en natuurgebieden die uitnodigen tot wandelen, fietsen en vogelspotten. Het nabijgelegen Donkere Duinen bos biedt een serene omgeving voor ontspanning en recreatie.

Kom en ervaar de unieke charme van Huisduinen – een plek waar je de geschiedenis kunt voelen en de natuur kunt omarmen. Huisduinen verwelkomt je met open armen!

Ontdek ook alles van Huisduinen op denhelder.online

Dagje uit must see’s

Wandel- en fietsroutes

Ontdek Huisduinen

Overnachtingstips

Omringd door zee

Afslag Julianadorp | Hollandse Kustroute
Afslag Den Helder | Hollandse Kustroute
Wandelroute rondje bollen
wandelroute fort kijkduin
De Nollen naamsvermelding Karl Staepels
Kano verhuur den helder

Eten & drinken

Ontdek de plaatsen

strand huisduinen