tulpenvelden breezand

Met het gezin tussen de tulpen

Als de tulpen weer in bloei staan is het heerlijk om eropuit te gaan en je in de bloemenzee te begeven. Wist je dat in de Kop van Noord-Holland het grootste aaneengesloten bloembollengebied te vinden is? Vanaf ongeveer half maart verandert een groot deel van het gebied in een kleurrijk geheel. Ben je van plan om de tulpen van dichtbij te komen bekijken? Lees dan onze tips voor een get-away tussen de tulpen voor het hele gezin.

land van fluwel glijbaan

1. Land van Fluwel

Vlakbij Strand49 ligt Land van Fluwel! Hier leer je alles over tulpen én heb je vanaf de 11 meter hoge uitkijktoren prachtig uitzicht over de tulpenvelden. Elk voorjaar organiseert Land van Fluwel in samenwerking met Bloeiend Zijpe ritten met de BloemBollenBoemel door de prachtige bloemenvelden in de omgeving.

2. Glamping

Gek op glamping? De lodges, cabins, lofts en chalets van Strand49 dienen als perfecte uitvalsbasis voor een vakantie tussen de tulpen.

3. Callantsoog

Fiets (of wandel) eens naar Callantsoog! Onderweg kom je langs het Zwanenwater en de Pettemerduinen om vervolgens uit te komen op het gezellige dorpsplein van één van de oudste badplaatsen van Nederland. Zorg ervoor dat je niet weggaat zonder een ijsje te hebben gegeten bij IJsie Prima. Zij zijn bekroond tot IJssalon van het jaar en ijsmaker Kees Baars Junior mag zich rekenen tot de 100 beste ijsmakers ter wereld.

stoomtram door de tulpenvelden

4. Stoomtram

Altijd al eens in een oude stoomtram willen rijden? Neem eens een kijkje bij Museum Stoomtram! Met één van de locomotieven toef je door het Westfriese landschap en heb je een geweldig uitzicht over de tulpen in Westfriesland.

5. Pipowagen

Wil je de kinderen verrassen? Verblijf dan bij camping De Gouwe Stek in een echte pipowagen!

6. IJsselmeerkust

Of stap op de fiets en ontdek de uitgestrekte polders en gezellige dorpjes met deze mooie route. Bovendien kun je lekker uitwaaien langs de IJsselmeerkust.

hortus bulborum limmen

7. Hortus Bulborum

In het dorpje Limmen vind je de Hortus Bulborum. Dit is de enige tuin ter wereld waar ruim 4000 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbolgewassen groeien. Ook als bepaalde historische bolgewassen commercieel niet meer interessant zijn kun je ze nog wel in deze prachtige bloementuin vinden.

8. Joie de vivre tussen de tulpen

Beleef avonturen bij Camping Boven het Maaiveld! Een heerlijke camping voor jong en oud, vol avontuur en joie de vivre midden in Westfriesland. En vele tulpenvelden in de omgeving.

9. Slapen in een hooiberghut

Verblijf in een heuse pipowagen of boek met de kids één van de hooiberghutten op Camping Duinzoomhoeve! Deze camping bevindt zich midden in de bollenvelden en is ook nog eens uitgeroepen tot Beste Kleine ANWB Camping van Nederland.

fietsen door de tulpen

10. Fietsen langs de bollenvelden

Vanuit Camping Duinzoomhoeve kun je een prachtige fietsroute volgen die je langs de bollenvelden in De Kop leidt. Is de route iets te lang voor een fietstocht met kinderen? Je kunt gemakkelijk een kleiner gedeelte van de route fietsen.

11. Bloemen plukken

In Julianadorp vind je de Floratuin. Een bloemen en bloembollenspeciaalzaak mét pluktuin! Je kunt er terecht voor een interessante rondleiding waarbij je zelf jouw bosje tulpen kunt plukken in de pluktuin.

12. Boerenstalletjes

Ga langs verschillende verkoopstalletjes om je bloembollen of bosje tulpen te kopen. Door het hele gebied vind je boerderijkraampjes waar de vers geplukte tulpen op je liggen te wachten.

Meer tulpen…