Tips voor de beste tulpenfoto

Het is bijna lente en de bloemen laten zich langzaam weer zien in ons Noord-Hollandse landschap. Dat betekent dat de tulpen ook weer in bloei komen. Speciaal daarom zetten wij voor jou de 10 beste tips voor de mooiste tulpenfoto’s op een rijtje en die tips komen niet van zomaar iemand! Patrick Smit, beter bekend op social media als @GROOVYPAT vertelt hoe jij ook zulke tulpenfoto’s kan maken met een smartphone!

Tip 7: Wees respectvol!

With respect for the flowers, farmer, field, and with caution, I could take this shot without damaging this beautiful flowers! Dit is de tekst die ik bij elke tulpenfoto als comment zet. Het lijkt vanzelfsprekend, maar helaas gaan mensen erg ver om het ‘perfecte’ plaatje te schieten en daardoor wil er nog wel eens wat platgetrapt worden. Wees respectvol naar de bloembollenkwekers toe, aangezien de tulpen hun broodwinning is. En als je dan lekker in een veld aan het fotograferen bent, loop dan altijd voorzichtig in de geulen tussen de tulpen in. Zo blijft iedereen blij!

Tip 8: Social media

Je hebt mooie tulpenfoto’s geschoten en wil deze dolgraag delen, gebruik dan altijd een hashtag. Dit kan de zichtbaarheid van je post enorm vergroten. Denk daarbij aan het gebruik van enkelvoud en meervoud en verschillende talen bij je hashtag, bijvoorbeeld: #flowerfield en #flowerfields, #lente en #spring. De hashtag #kopvannoordholland en #tulpenindekop zijn ook goede tags!

Verder is het op Instagram verleidelijk om veel tulpenfoto’s te delen. Doe dit alleen niet, je creëert daardoor een soort van ‘overkill’. Ik gebruik het zogenaamde ‘dambord model’. Dit betekent dat je elke tulpenfoto afwisselt met een ander soort foto. Dit zorgt voor ‘rust’ in je Instagramfeed en het oogt veel mooier!

tulpentip timing-groovypat
tulpentip foto
tulpentip foto compositie
tulpentip foto tulp
tulpentip foto tulp
tulpentip foto tulp

Meer tulpen…