Afslag Sint Maartenszee | Hollandse Kustroute

Afslag Sint Maartenszee

Dit dorpje, dat door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, is een echt vakantiedorp. Er wonen heel weinig mensen maar bestaat uit meerdere vakantieparken en campings. Door het prachtige duingebied wandel je in 10 minuten naar het heerlijk brede strand. Sint Maartenszee ligt in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. In het voorjaar is de omgeving van Sint Maartenszee een ware kleurenpracht als achtereenvolgens de krokus-, narcissen-, hyacinten- en tulpenvelden tot bloei komen.

Land van Fluwel

In Land van Fluwel, een natuur- en avonturenpark, bloeit de tulp van maart tot november. Beleef met Zwiebol de avontuurlijke reis die de tulp maakte voordat deze uiteindelijk in Nederland belandde. Vanaf Land van Fluwel rijd je met de BloembollenBoemel dwars door de tulpenvelden.

 

Land van Fluwel Afslag Sint Maartenszee

Het Wildrijk

In het voorjaar bloeien hier duizenden wilde hyacinten. In de zomer vind je er verkoeling en in het najaar zijn er veel paddenstoelen te vinden. Het Wildrijk wordt voorzien van schoon, zuiver water uit de duinen via een ingenieus systeem (duinrellen) waarmee geen schadelijke landbouwstoffen bij het water kunnen komen.

 

Wildrijk

Wandelen en fietsen in en rondom Sint Maartenszee

Meer tips

Ga naar de volgende afslagen