Afslag Den Helder | Hollandse Kustroute

Afslag Den Helder

Den Helder, een robuuste vesting met een even onuitwisbare als onbetwiste (maritieme) historie en traditie. Puur, stoer, robuust, misschien zelfs een tikkeltje rauw. Dat is Den Helder. Als poort van Holland biedt het toegang tot een grote verscheidenheid aan verborgen parels.

Maar ook om te recreëren, te ontspannen en te genieten van de natuur, het cultureel historisch erfgoed en de gezellige horeca ben je in Den Helder op de juiste plek. Bezoek bijvoorbeeld de verschillende musea zoals het Marinemuseum, Reddingmuseum, Fort Kijkduin en openluchtmuseum Kunst- en Natuurproject De Nollen.

Beleef de stad vanaf het water tijdens een vaartocht met gids langs de Stelling Den Helder en zie verschillende forten en bunkers. Of wandel door de indrukwekkende Japanse tuin in de Hortus Overzee.

In 1811 bezocht Napoleon Nederland. Van Den Helder wilde hij een grote marinehaven maken, die beter beschermd moest worden. Er werden verdedigingsforten gebouwd en op Texel werden de forten verbeterd. Napoleon wilde namelijk van Den Helder het Gibraltar van het Noorden maken.

Wandelen en fietsen in en rondom Den Helder

Meer tips

Ga naar de volgende afslagen