Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon (SHHK) is opgericht op 29 maart 2019. De stichting heeft als doel het herdenken en herinneren van de vliegtuigen en bemanningsleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort in de gemeente Hollands Kroon door het plaatsen van herdenkingspalen. Gemeente Hollands Kroon is ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Anna Paulowna, Nieuwe Niedorp, Wieringermeer en Wieringen. Meer lezen over dit initiatief kan op de website van SHHK.
In de buurt
-
Fam. Terpstra
- Locatie
- Kolhorn
Verhuur vakantiewoning
-
Camperplaats ’t Groentje Kolhorn
- Locatie
- Kolhorn
faciliteiten in het havengebouw - kiosk met terras aan het water - groot winkelcentrum in Middenmeer - restaurants en centrum 800m
-
Stolpboerderij – Westfriesedijk 166
- Locatie
- Kolhorn
Stolp in 1856/1858 gebouwd met een symmetrische voorgevel en twee voordeuren.
-
Stolpboerderij – Nieuwe Streek 58
- Locatie
- Kolhorn
Verscholen binnen het voetgangersgebied van de Nieuwe Streek staat deze langhuisstolp. Dit is een rijksmonument.
-
Museum De Turfschuur
- Locatie
- Kolhorn
- Openingstijden vandaag
-
Open vandaag van
13:00
Kolhorn was eeuwenlang een havenplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. In Museum De Turfschuur vind je informatie over 1000 jaar strijd tegen het water en de voortdurende aanpassing aan veranderende omstandigheden. Van scheepvaart en visvangst tot meekrap en akkerbouw.
-
De Laurenskerk
- Locatie
- Kolhorn
Het gebouw stamt mogelijk uit de 15e eeuw, maar werd later gewijzigd met driezijdige sluiting en een noordelijke uitbouw. Na forse beschadiging bij de dorpsbrand van 15 september 1788 werd de kerk in 1791-1792 hersteld. De toren bestaat uit een eenvoudige 19e-eeuwse toren met achtzijdige spits.
-
Restaurant ’t Anker
- Locatie
- Kolhorn
Restaurant in het pittoreske dorp Kolhorn gevestigd in een oude boerderij. Ideaal om even uit te rusten tijdens een wandeling of fietstochtje. 't Ankertje heeft een gezellig terras en je kunt er terecht voor lunch en diner.
-
Gemaal Schagerkogge
- Locatie
- Kolhorn
Het gemaal is gebouwd in 1927 en is uitgerust met een door elektromotoren aangedreven pompinstallatie. Het gebouw werd opgetrokken in een strakke variant van de Amsterdamse School. De gevels zijn opgetrokken in schoon metselwerk en het pand is voorzien van een opvallend pannendak, gedekt met rode pannen. Het gemaal bemaalde tot voor kort de Schagerkoggeboezem en hield een gebied van 3.000 ha droog.
-
Ansjovisjol KH44
- Locatie
- Kolhorn
De ijzeren jol uit 1899 is als enige schip overgebleven van de vissersvloot van Kolhorn.