Mountainbiken | Visit Kop van Holland

Mountainbiken

Geniet van uitdagende mountainbikeroutes en maak kilometers op je mountainbike! De parcoursen zijn geschikt voor alle niveaus en bieden afwisselende landschappen, van bossen en polders tot duinen en weides. Ontdek alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke mountainbiketocht.

Mountainbiken Dijkgatbos | Visit kop van Holland

Dijkgatbos

Ontdek de diverse mountainbikeroute van het Dijkgatbos, bestaande uit uitdagende singletracks met een totale lengte van ongeveer 20 kilometer. De route is verdeeld in 3 secties, elk met een eigen kleur routeaanduiding en afzonderlijk te rijden als korter alternatief.

Het Dijkgatbos traject: 8 km
Dit deel van de route slingert door het bos met tal van singletracks en bochtige paden die uitdagen met scherpe bochten.

Het Wierholt traject: 1,5 km 
Dit technisch uitdagende parcours heeft spannende klimmetjes, kombochten en pittige afdalingen.

Donkere Duinen

Zin om te mountainbiken? Ontdek dan het MTB-parcours in Mariëndal, gelegen in Den Helder. Het parcours van 4,5 kilometer biedt mooie routes door groene omgevingen en rustige landschappen. Bereid je voor op een gevarieerde rit, met enkele uitdagende secties, zoals een klim van 8 meter hoogte en enkele modderige delen tijdens de wintermaanden. Pak je uitrusting en geniet van een avontuurlijke rit door de natuur!

mountainbiken den helder

Meer activiteiten…