te doen gemeente schagen

Ontdek en beleef gemeente Schagen

Gemeente Schagen heeft een rijke historie met veel ontwikkelingen rondom de kust, de stad en het platteland. Om een stuk van écht Holland te zien, voelen en ruiken ben je in deze regio aan het goede adres. De historie is nog duidelijk zichtbaar zoals bij de buitenplaatsen aan de Grote Sloot, de stolpboerderijen en bij de pittoreske dorpjes Valkkoog en Eenigenburg.

Of je nou een actieve of rustige dag wil. Er zijn genoeg mogelijkheden. Wandel of fiets door de Noord-Hollandse dorpen, ga winkel in en winkel uit in winkelcentrum Makado, vaar door lange slootjes met het Sloepennetwerk of bezoek natuurlijk de Westfriese Folkloremarkt. Wat ga jij doen?

Wandelen & fietsen door Schagen en omgeving

Strand, zee, rust en ruimte

Langs de Noordzeekust liggen de prachtige brede en schone stranden van Callantsoog, Petten, Groote Keeten en Sint Maartenszee. De kust is ruim 17,5 kilometer lang. Bijkomend voordeel: je parkeert gratis.

Cultureel genieten in Schagen en omgeving

De stad Schagen heeft een rijke historie, met als centrale punt; de markt. Nabij de markt vind je bijzondere gebouwen en stolpen zoals museum Vreeburg waar het belangrijke verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de stad wordt verteld.

Toen de Zijpepolder werd drooggelegd ontstonden de eerste buurtschappen zoals Schagerbrug, Sint Maartensbrug en Burgerbrug. Vanaf 1600 werd deze polder door een twintigtal molens bemaald. Iedere molen nam een eigen deel. Een deel van die molens met hun afkortingen vind je nog terug in deze polder. Ze zijn (vaak op afspraak) het bezoeken waard!

warmenhuizen